Du er her: Forside > Opslagsværk > Tilsat sukker i fødevarer
Tilsat sukker i fødevarer
Af: Heidi Rahbek
Der findes tilsat sukker alle mulige steder. Ikke kun i åbenlyse søde sager som f.eks. slik, kage og sodavand, men også i meget helt ‘almindeligt’ mad. I tabellen herunder kan du se mængden af tilsat sukker i flere forskellige fødevarer.
Ifølge Sundhedsstyrelsen bør (sunde og raske) kvinder max. indtage 50g tilsat sukker om dagen, og (sunde og raske) mænd max. 70g tilsat sukker om dagen, men mindre er selvfølgelig altid bedre. Ingen har behov for tilsat sukker.
Fødevare (100g) | Tilsat sukker (g) |
---|---|
Abrikos i sukkerlage | 10.1 |
Abrikosmarmelade | 49.7 |
Agurkesalat / syltede agurker | 1 |
Appelsinmarmelade | 42.9 |
Asier, syltede | 12.5 |
Barbecue sauce | 30.6 |
Blodpølse | 10 |
Bolcher | 82.8 |
Brombærmarmelade | 46.7 |
Chokolade, lys | 52.1 |
Chokolade, mørk | 53 |
Cornflakes | 7 |
Cornflakes, frosted | 34.3 |
Flødeboller | 46.4 |
Flødeis | 19 |
Fransk dressing | 5 |
Frugtsaft, blandet, koncentreret | 40 |
Guldkorn | 50.4 |
Hindbærmarmelade | 44 |
Hindbærsaft, koncentreret | 34 |
Hybensaft, koncentreret | 28 |
Hyldebærsaft, koncentreret | 43 |
Jordbær i sukkerlage | 14.2 |
Jordbærmarmelade | 55 |
Jordbærsaft, koncentreret | 34 |
Kakaomælk | 4.6 |
Kakaoskummetmælk | 5.1 |
Kanelsnegl, wienerbrød | 16 |
Karameller | 65.3 |
Ketchup | 22.9 |
Kiks til ost | 5 |
Kirsebærmarmelade | 44.1 |
Kirsebærsaft, koncentreret | 28 |
Kiwimarmelade | 42.6 |
Lakrids, salt | 43.4 |
Lakrids, sød | 43 |
Lakridskonfekt | 59.9 |
Leverpostej | 1 |
Likør | 29 |
Makrel i tomat | 0.5 |
Mandarin i sukkerlage | 6.2 |
Mangomarmelade | 40.9 |
Marcipan | 42 |
Marinerede sild | 20.9 |
Mayonnaise | 0.1 |
Müsli, sødet | 3.8 |
Nøddecreme / 'nutella' | 54 |
Pærer i sukkerlage | 12.2 |
Remoulade | 12 |
Remoulade, fedtreduceret | 3 |
Ribsgelé | 54.5 |
Ribssaft, koncentreret | 33 |
Rice Krispies | 8.4 |
Roulade | 42 |
Rødbeder, syltede | 11.9 |
Rødkål, syltet | 5 |
Sardiner i tomat | 0.5 |
Sodavand | 9.9 |
Sojadrik / sojamælk | 4.2 |
Solbærmarmelade | 43 |
Solbærsaft, koncentreret | 37 |
Torskerogn, konserves | 0.2 |
Tyggegummi | 68 |
Tørkage | 40.7 |
Vaniljeis | 16 |
Vekaopulver | 43.9 |
Vingummi | 53 |
Yoghurt med jordbær | 8.3 |
Yoghurt med kirsebær | 7.9 |
Yoghurt med peach melba | 8.2 |
Yoghurt med pære og banan | 7.9 |
Yoghurt med skovbær | 8.3 |
Æblegelé | 52.9 |
Kilde til tilsat sukker i fødevarer: Fødevaredata (frida.fooddata.dk), version 4.2, 2022, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
Gå tilbage til…
< Forside
< Opslagsværk