Du er her: Forside > Opslagsværk > Tilsat sukker i fødevarer

Tilsat sukker i fødevarer

Af: Heidi Rahbek

Der findes tilsat sukker alle mulige steder. Ikke kun i åbenlyse søde sager som f.eks. slik, kage og sodavand, men også i meget helt ‘almindeligt’ mad. I tabellen herunder kan du se mængden af tilsat sukker i flere forskellige fødevarer.

Ifølge Sundhedsstyrelsen bør (sunde og raske) kvinder max. indtage 50g tilsat sukker om dagen, og (sunde og raske) mænd max. 70g tilsat sukker om dagen, men mindre er selvfølgelig altid bedre. Ingen har behov for tilsat sukker.

Fødevare (100g)Tilsat sukker (g)
Abrikos i sukkerlage10.1
Abrikosmarmelade49.7
Agurkesalat / syltede agurker1
Appelsinmarmelade42.9
Asier, syltede12.5
Barbecue sauce30.6
Blodpølse10
Bolcher82.8
Brombærmarmelade46.7
Chokolade, lys52.1
Chokolade, mørk53
Cornflakes7
Cornflakes, frosted34.3
Flødeboller46.4
Flødeis19
Fransk dressing5
Frugtsaft, blandet, koncentreret40
Guldkorn50.4
Hindbærmarmelade44
Hindbærsaft, koncentreret34
Hybensaft, koncentreret28
Hyldebærsaft, koncentreret43
Jordbær i sukkerlage14.2
Jordbærmarmelade55
Jordbærsaft, koncentreret34
Kakaomælk4.6
Kakaoskummetmælk5.1
Kanelsnegl, wienerbrød16
Karameller65.3
Ketchup22.9
Kiks til ost5
Kirsebærmarmelade44.1
Kirsebærsaft, koncentreret28
Kiwimarmelade42.6
Lakrids, salt43.4
Lakrids, sød43
Lakridskonfekt59.9
Leverpostej1
Likør29
Makrel i tomat0.5
Mandarin i sukkerlage6.2
Mangomarmelade40.9
Marcipan42
Marinerede sild20.9
Mayonnaise0.1
Müsli, sødet3.8
Nøddecreme / 'nutella'54
Pærer i sukkerlage12.2
Remoulade12
Remoulade, fedtreduceret3
Ribsgelé54.5
Ribssaft, koncentreret33
Rice Krispies8.4
Roulade42
Rødbeder, syltede11.9
Rødkål, syltet5
Sardiner i tomat0.5
Sodavand9.9
Sojadrik / sojamælk4.2
Solbærmarmelade43
Solbærsaft, koncentreret37
Torskerogn, konserves0.2
Tyggegummi68
Tørkage40.7
Vaniljeis16
Vekaopulver43.9
Vingummi53
Yoghurt med jordbær8.3
Yoghurt med kirsebær7.9
Yoghurt med peach melba8.2
Yoghurt med pære og banan7.9
Yoghurt med skovbær8.3
Æblegelé52.9

Kilde til tilsat sukker i fødevarer: Fødevaredata (frida.fooddata.dk), version 4.2, 2022, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå tilbage til…
< Forside
Opslagsværk