Sådan får du styr på dit hår med Curly Girl Metoden
Hårpleje,Skønhed

Sådan får du styr på dit hår med Curly Girl Metoden

Jeg har et par spørgsmål til dig:

– Begynder dit hår at bølge eller ligefrem krølle, når det bliver vådt?
– Er dit hår aldrig helt glat (medmindre du bruger glattejern)?
– Bliver dit hår ‘stort’ og ‘mærkeligt’, når du har børstet det igennem?
– Ser dit hår næsten altid sådan lidt ‘øv’, tørt eller ødelagt ud?
– Har du skulderlangt hår eller længere?

Hvis du kan svare ja til ovenstående spørgsmål, så tillykke! Du er en ‘Curly Girl’ – en kvinde med naturlige bølger eller krøller i håret, og lige om lidt finder du ud af, hvordan du får det smukkeste hår nogensinde med Curly Girl Metoden.

 

Guuuud, har jeg krøller?

Overraskende mange kvinder ved slet ikke, at de har bølger eller krøller i håret fra naturens side. I hvert fald ikke som det kunne se ud. I stedet lever de i en evig kamp med alverdens hårprodukter og glattejern, for at få styr på lokkerne. Eller de giver op, og smækker måske ‘høstakken’ op i en hestehale eller klipper det hele af. Det er slut nu.

 

 

Hvad er Curly Girl Metoden?

Curly Girl Metoden er oprindeligt udviklet af forfatteren Lorraine Massey, men er siden blevet videreudviklet og forfinet af krølhårede kvinder over hele verden. Metoden går ud på, at acceptere, pleje og få det bedste ud af dine bølger / krøller, i stedet for at bekæmpe dem. Metoden er simpel. Og billig. Det er bare en helt anderledes måde, at pleje dit hår på.

Du må forvente en periode på op til 30 dage, hvor det hele måske ser lidt ‘træls’ ud. Herefter bliver det meget bedre. Og bedre. Mange oplever, at håret fortsat bliver flottere og flottere selv efter 1-2 år, selvom de egentlig var tilfredse allerede efter en måneds tid.

 

Curly Girl Metoden – Trin 1:

Hvis du vil sige farvel til dit ‘umulige’ hår, må du også sige farvel til følgende:

– Din hårbørste, kam eller hvad du end bruger (ja, du læste rigtigt)
– Alle hårprodukter der indeholder sulfater og/eller silikone
– Almindelige frotté håndklæder
– Dit glattejern
– Din hårtørrer (medmindre den kan blæse koldt eller lidt lunt)

Ingen undtagelser!

 

Curly Girl Metoden – Trin 2:

Anskaf dig følgende:

– En shampoo og en balsam uden sulfater og/eller silikone
– Evt. en nærende og fugtende hårkur (uden silikone)
– En tom sprayflaske
– En ny eller gammel bomulds T-shirt
– En hårgelé, hårmousse eller lignende, du godt kan lide (uden silikone)

 

Curly Girl Metoden – Trin 3:

Hårvask & ‘børstning’: nu er du officielt klar til, at gå i krig. Max. 1-2 gange om ugen skal du vaske dit hår. Start med at putte balsam eller hårkur i hele håret. Lad det sidde i et stykke tid. Skyl grundigt efter og vask herefter hovedsageligt hårrødderne og hovedbunden med shampoo. Skyl grundigt efter og smør herefter balsam i hele håret. Begynd nu at ‘rede dit hår ud’ blidt med fingrene. Du vil med tiden opleve, at der muligvis falder meget hår ud, når du gør dette. Det er helt normalt og skyldes, at du ikke længere børster dit hår hver dag. Pas på dit afløb! Skyl herefter balsamen ud.

Hårtørring efter hårvask: efter badet klemmer du dit hår let tørt med en bomulds T-shirt. Lad være med, at gnubbe, gnide eller trække i dit hår.

Styling efter hårvask: imens dit hår stadig er fugtigt, tager du en gavmild klat af dit stylingsprodukt og gnider mellem hænderne. Fordel produktet i hele håret og klem herefter produktet ind i dine bølger / krøller med hænderne. Brug fingrene / hænderne til at rette / sætte håret, hvis du f.eks. vil lave en sideskilning. Lad gerne dit hår lufttørre efterfølgende – hvis du absolut vil tørre det mekanisk, så brug altid kun kold eller lidt lunt luft.

Om natten: sæt dit hår op i en hestehale eller knold på toppen af hovedet, før du går i seng. Den skal være så ‘løs’, som du overhovedet kan mestre, uden at den falder ned, selvfølgelig.

Daglig styling: brug en sprayflaske med vand, tilsat lidt balsam. Sprøjt lidt af blandingen ind i hele håret, indtil det er let fugtigt. Tag en gavmild klat af dit stylingsprodukt og gnid mellem hænderne. Fordel produktet i hele håret og klem herefter produktet ind i dine bølger / krøller med hænderne. Brug fingrene / hænderne til at rette / sætte håret, hvis du f.eks. vil lave en sideskilning. Hvis du vil sætte håret op, skal du undgå frisurer, der strammer og trækker i håret. Sæt det let op.

 

Hvad ellers?

Udover den ugentlige og daglige pleje er der sådan set ikke andet, du skal gøre. Nu skal du blot vente tålmodigt på, at dit hår bliver flottere og flottere med tiden. Held & hårlykke 🙂

Du kan måske også lide...