Mindre inspiration, mere handling
Mindset,Selvudvikling

Mindre inspiration, mere handling

Vi har aldrig nogensinde før, haft adgang til så meget information og inspiration, som vi har nu. Det er generelt helt fantastisk, men for mange kan det også være en fælde, hvor man konsumerer tonsvis af indhold på ugentlig basis, uden nogensinde at komme i mål med sine projekter og drømme.

Og man er ikke nødvendigvis selv bevidst om, hvorfor man aldrig kommer i mål. Det kan føles som om, at man ‘gør’ en hel masse og ‘arbejder’ utrolig hårdt, men i virkeligheden handler man stort set ikke (på det, der rent faktisk tæller). Jeg kalder det for ‘inspirations-mani’, fordi man nærmest er besat af, at fylde sig selv med inspiration – og som alle andre ‘besættelser’ kan det have en yderst negativ konsekvens, for dem der er røget i fælden.

 

Forstå input vs. output

Vi har alle brug for inputs, for at kunne skabe outputs. Vi kan få inputs i form af bøger, podcasts, citater på Instagram, samtaler, videoer på YouTube, kurser, ros, kritik, livserfaring osv. Og det kan altsammen være guld værd – hvis vi altså bruger det til noget (output).

Magien sker nemlig først, når vi skaber outputs – når vi får skrevet den bog, lavet det online kursus, plantet det rosenbed, brugt den træningsmaskine, istandsat det rum, startet det firma osv. Det er outputs, der giver dig resultater.

Det, der snyder din hjerne, er, at inputs meget let kan forveksles med ‘reel handling’. For det er jo en handling at læse en bog f.eks. Det er bare ikke en handling, der giver dig det ønskede resultat – men en bog kan være startskuddet til reel handling og dermed resultater. Så det handler altså om, at skabe en sund balance mellem inputs og outputs.

 

En lille udfordring til dig

Når først du forstår input vs. output, så får du sikkert ret hurtig en fornemmelse af, hvor du ligger henne på skalaen – om du er i ekstrem ubalance eller om du blot skal justere lidt, for at opnå balance. Uanset, har jeg en lille udfordring til dig, så du virkelig kan få syn for sagen:

Tag et stykke papir og en kuglepen. Øverst på papiret skriver du 1-3 af dine mål, som du selv føler, at du har bøvlet med i lang tid. Nedenunder laver du to kolonner, som du navngiver ‘inputs’ og ‘outputs’. I løbet af de næste 7 dage noterer du alle de inputs du får og alle outputs du laver, som er relateret til dine 1-3 mål. Efter 7 dage vurderer du resulatet.

Eksempel:

 

Mit mål: at komme i rigtig god form


InputsOutputs
Kiggede på trænings-videoer på YoutubeGik en 5 km tur med hunden
Begyndte at følge nogle fitness influencers på InstagramLavede mavebøjninger mandag, onsdag og fredag morgen
Bestilte proteinpulver på nettet
Hørte en podcast om optimal træning for kvinder
Læste en bog om løb i naturen
Undersøgte anmeldelser og priser på håndvægte
Købte trænings-elastikker i Netto
Kiggede på idéer til indretning af et træningsrum på Pinterest
Så en serie på DR om overvægtige mennesker, der tabte sig og kom i god form

 

Ovenstående er et typisk eksempel på ubalance mellem inputs og outputs. Personen vil sandsynligvis føle, at der er blevet brugt meget tid og energi på, at arbejde på sit mål om, at komme i rigtig god form – men realiteten er, at der nærmest ikke er sket noget som helst.

Hvis du laver øvelsen ovenfor og dine kolonner ender med, at ligne ovenstående, så er det altså tid til, at hanke op i dig selv. Det kræver ikke mere tid af dig – det kræver blot, at du flytter din tid og dit fokus fra det ene til det andet. Gevinsten ved at gøre dette, er resultater.

Hvis du er decideret afhængig af, at konsumere indhold, kan det være nødvendigt, at lave regler eller foretage nogle forholdsregler for dig selv. Det kan f.eks. være, at du skal opsige nogle streaming-tjenester eller slette nogle apps fra din telefon, for at kunne sætte dit input-forbrug ned.

 

Et praktisk tip til dig

Det er indimellem muligt, at kombinere inputs og outputs, så du får glæde af begge dele på én gang. Du kan f.eks. lytte til podcasts eller lydbøger, imens du rydder op, træner eller laver gør-det-selv projekter. Det gør jeg selv i flere timer om ugen.

Den største fordel ved at gøre dette, er, at det er utroligt tidsbesparende, da man derved undgår, at sidde passivt i timevis og konsumere indhold. En anden fordel er, at det kan være en hjælp, hvis man skal lave noget, der ikke er super spændende.

Du kan måske også lide...